Branul are, din punct de vedere turistic, un potential bogat, poate mai mult decat oricare alta comuna din aceasta tara. In caz ca vei alege sa vii si tu aici, trebuie sa stii, ca Vila Alisa te poate gazdui doar la 5 minute distanta de Castelul Bran si bazarul cu suveniruri, 20 min pe jos te despart de frumosul restaurant TAVERNA LUPILOR, la nici 15 minute* de cea mai apropiata partie de schi ( ZANOAGA 5-6 km), la 7 ore de Vf. OMU din Bucegi, la 20 minute* de Rasnov, unde poti vedea cetatea cu acelasi nume, la 35 minute* de Poiana Brasov unde poti schia, inota, zbura cu parapanta, la 30 minute* de Brasov, marele oras din zona. Tot de aici mai poti merge la Cheile si Pestera Dambovicioarei ( 1h 15 minute*).

* distante parcurse cu masina

Castelul Bran

- Principalul punct de atractie al intregii zone Tara Barsei

- Situat la 24 km de Brasov intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului

- Construit pe o stanca inalta de 60 de metri

- Apare in analele istoriei pe la 1372 cand LUDOVIC I D'ANJOU emite un act care-i investea pe brasoveni cu "PRIVILEGIUL" de a construi "pe munca si cheltuiala lor proprie" CETATEA BRANULUI.

De-a lungul timpului ajunge sub diferite administratii:

- 1419-1424 - Cetatea este preluata de SIGISMUND, aliat al lui MIRCEA CEL BATRAN

- Sec al XV-lea - subordonata secuilor cu rolul de a apara sud-estul Transilvaniei de invaziile turcesti

- Pe timpul lui IANCU DE HUNEDOARA trece sub controlul voievodatului Transilvaniei

- 1 Decembrie 1920 - Consiliul orasenesc Brasovean doneaza CETATEA BRANULUI reginei MARIA - semn de recunostinta fata de aceasta la Marea Unire de la 1918

- Intre 1920-1927 - este restaurat sub conducerea arhitectului CAROL SIMON - arhitect al Casei Regale

- Transformare radicala din cetate in SINGURA RESEDINTA REGALA EXISTENTA VREODATA LA BRAN

- 1938 - Regina Maria lasa prin testament fiicei sale, principesa ILEANA

- 1948 - familia regala Romana este expulzata si CASTELUL BRAN ajunge in posesia statului Roman, ramanand de izbeliste

- 1956 - refacut in parte - CASTELUL BRAN devine muzeu de istorie si arta feudala

- 1987-1993 - perioada de restaurare

Moeciu

Aici putem admira de-a lungul raului ce desparte cele doua vai, o serie de cladiri frumoase, care incet, incet, se raresc, lasuand loc colturilor de stanca ce se inalta cel mai mult in "Cheile Gradistei", dupa care iarasi multimea de case largeste vaile de parca ar vrea sa te faca sa uiti de crampeiul de salbaticie de la Chisatori. De asemenea apar drumetului biserici si bisericute a caror vechime n-o mai stie nimeni. Si daca asta se poate vedea aici jos, undeva sus pe culmile ce domina vaile acestea, exista alte asezari si alte frumoase peisaje, cum numai la Sirnea, Fundata si Pestera se pot vedea. Desigur, tinand drumul vechi de traditie de sute de ani, ce a imbogatit toata zona aceasta, vom ajunge in partea cealalta a Carpatilor, la Dambovicioara, unde ne vor astepta alte surprize ale omului si naturii la un loc (Cheile si pestera Dumbravicioarei).

Muntii Bucegi

Aflat la poalele muntilor Bucegi din Bran pornesc cele mai spectaculoase trasee montane din zona. Este situat la 7 ore de al II-lea varf ca inaltime din Romania (Varful Omu - 2505 m).

Zarnesti

Distanta aproximativa este de 10 km in 15 minute, oras ce trebuie strabatut pe parcursul altor 15 minute spre a ajunge la cel mai apropiat traseu montan in Piatra Craiului - Parc National, altitudinea maxima 2238 m. Deosebit de atractiv prin dificultate si peisaje. Versantii sunt dispusi in lant.

Rasnov

25 minute - 12 km - Principalul punct de atractie este Cetatea Rasnov. Edificiu construit in jurul anilor 1355 de cavalerii teutoni si intretinut de-a lungul timpului de populatia locala, formata din sasi si romani. A fost cucerita o singura data in jurul anilor 1612. In acea perioada s-a nascut si o legenda despre fantana de 150 m adancime, din curtea cetatii, despre care se spune ca doi prizonieri turci au sapat-o pentru a-si recapata libertatea. Din varful dealului, unde cetatea si astazi domina orasul, turistul poate admira pe langa micul muzeu si amenajarile ce-au survenit de curand in cadrul edificiului, o superba panorama.

Poiana Brasov

25 min - 12 km - Daca noua partie de schi de la Bran (800 m lungime) ti se pare prea scurta si usoara, poti merge in Poiana Brasov sau la Predeal, unde totul este de dimensiuni industriale.